Инфо пул

10-те најдобри градови за стартап бизнис

Инфографиката на Seedstars World ги претстави 10-те најпогодни локации за отпочнување на бизнис. Градовите се рангирани по критериум, вклучувајќи ја и анализата на пазарите во развој.

Повеќе

Старт-ап викенд: Во Хаб Скопје 15 тимови разработуваа и презентираа идеи

Изминатиот викенд се одржа шестото и воедно најбројно издание на Стартап Викенд Скопје. Домаќин на околу 80 учесници, кои заедно со 22 ментори ги развиваа своите идеи беше HUB Скопје.

Повеќе

Креативни решенија за канцелариски простор

Неколку интересни канцеларии што не наликуваат на типичниот простор на којшто сме навикнале. Комбинација на различни стилови што му даваат малку поинаква димензија на работниот простор.

Повеќе